Domov

Zakaj lokalno?

Hrana lokalnega izvora ima znano poreklo, vsebuje manj konzervansov, ima okus po domačem, po dobrem, z njeno izbiro pa podpiramo lokalne pridelovalce in spodbujamo samooskrbo. Hrana pridelana v domačem okolju, pride do potrošnika po najkrajši poti in ji do mize ni treba nabirati kilometrine, zato je garantirano sveža. Ponudbo bogatimo tudi z drugimi izdelki iz lokalnega okolja, kot je naravna kozmetika.

 

O skupini 

Smo ekipa, ki opazi in ima posluh za probleme prebivalcev v Posavju. Trudimo se in želimo, da lahko pomanjkljivost izboljšamo v najboljši možni meri. Naš cilj glede skupnostnega naročanja je, da Posavju zagotovimo lokalno pridelano hrano po ceni, ki je dosegljiva potrošniku in hkrati pravična za pridelovalca.

 

 

Skleda se seli na www.najdikmetijo.si

Za več informacij pokličite na 051 309 063.

Hvala za razumevanje,

ekipa Sklede.org

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Našim prijaznim ponudnikom je že zaupalo več kot 55 kupcev, v sistem pa smo vključili več kot 120 kmetij!

 

Gostilna Repovž
"Skupina Skleda.org nam je v pomoč, saj na enem mestu dobimo vse kar ob večjih potrebah po domačih pridelkih potrebujemo"

 

Nataša Perc, računovodkinja
"Všeč mi je, da na enostaven način dobim hrano, ki ni "trgovinska", ampak je od kmeta, ki ga poznam"

 

Mojca Žganec Metelko, direktorica
"Rajši počakam nekaj dni, da dobim res svežo in okusno zelenjavo in mlečne izdelke, kot da hitim vsak dan v supermarkete in kupujem plastično hrano. Obenem pa več časa namenim pripravi domače hrane in tako odkrivam stare recepte in modrosti."

Tudi vi naročite domačo hrano zase in za svojo družino še danes.

 ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Utrinki iz prvega prevzema Sklede...

 

 ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Skupnostno naročanje v treh korakih

1. Kaj je sistem skupnostnega naročanja:

To je način nakupovanja, pri katerem smo kupci in ponudniki partnerji, povezuje pa nas še ekipa prostovoljcev, ki skrbi za  medsebojno informiranje in koordinacijo.

2. Kako sistem poteka?

Sistem deluje po načinu naročanja vnaprej, kar pomeni, da se kupec registrira na spletni strani in tako postane član skupine. Preko naročilnice, ki je sproti odprta na spletni strani lahko enkrat tedensko do četrtka zjutraj naroči pridelke in izdelke ter jih nato v petek popoldan prevzame na dogovorjenem mestu. Prodaja poteka direktno od pridelovalca do kupca brez posrednikov. Na ta način vzpostavimo tudi neposreden stik pridelovalec-kupec, kar je za uspešno delovanje sistema tudi ključnega pomena. 

3. Kje oddate naročilo?

Naročanje pridelkov in izdelkov je mogoče preko spletne naročilnice. V obrazcu označite, katero živilo želite naročiti ter v kolikšni količini spodaj pa se izpolnijo polja z vašimi podatki.