O skupini

Vzpostavljamo skupnost, ki temelji na zaupanju med pridelovalci in kupci, podpira medsebojno povezanost ter krepi sposobnost samoorganizacije. Prebivalcem regije želimo ponuditi možnost nakupa kakovostne, zdrave, lokalne in domače hrane ter drugih izdelkov, kar hkrati krepi tudi lokalno ekonomijo. Naša vodila so etično poslovanje in kratke verige od pridelovalca do kupca. Redna srečanja so tudi priložnost za izmenjavo izkušenj in vzajemno učenje. Izbiramo predvsem tiste pridelovalce, ki težijo k zdravju in okolju prijaznemu načinu kmetovanja.

V ta namen smo zasnovali spletni naročilni program, ki se tedensko obnavlja. Kupcem omogoča naročilo pridelkov in izdelkov s kmetij, ki jih potem lahko prevzamejo na dogovorjenem mestu ob dogovorjenem času. Hkrati pa pridelovalcem prihrani negotovosti glede odkupa in dolgo čakanje na morebitne kupce, saj je odkup naročenih izdelkov zagotovljen, dostava pa je dogovorjena na enem mestu in ne zahteva veliko časa. Podlaga za uspešno delovanje skupine je etični kodeks med kupci in pridelovalci, ki je objavljen na spletni strani www.skleda.org

 

EKIPA SKLEDE

Smo ekipa, ki opazi in ima posluh za probleme prebivalcev v Posavju. Trudimo se in želimo, da lahko pomanjkljivost izboljšamo v najboljši možni meri. Naš cilj glede skupnostnega naročanja pa je, da Posavju zagotovimo lokalno pridelano hrano po ceni, ki je dostopna potrošniku in je hkrati pravična za pridelovalca, ter da na nek način tudi razbremenimo kmečko tržnico, saj smo vsi ljudje vezani na čas. 

Pobudo za vzpostavitev te skupine je dalo Društvo Terra Vera iz Kostanjevice na Krki.

 

 

Kontakt skupine Skleda:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

www.skleda.org

 

Kdo smo?

Knof Sevnica

Ob gozdu 11, 8290 Sevnica

T: 06 861 29 89
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

W: www.knof.si

 

Društvo Terra Vera Kostanjevica na Krki

Grajska cesta 8, 8311 Kostanjevica na Krki

T: 031 613 519
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Samo za administratorje. Prijava za urejanje spletne strani.