Pridelovalci

Pridelovalci so naš ključni člen pri izvajanju tega projekta. Na seznamu najdete vse pridelovalce, ki že sodelujejo pri projektu, prav tako pa njihove opise in ponudbo. Seznam še dopolnjujemo, če ste zainteresirani za pridružitev skupini ponudnikov nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Pridelovalce smo glede na bližino in obstojnost živil razdelili v dve skupini, Sevnica in Kostanjevica. Tako lahko npr. pridelovalca ajde najdete v obeh skupinah. Pridelovalci so nanizani glede na čas včlanitve v skupino.

 

1. Ime in priimek: Jelka Mrgole                          

Ime kmetije: Kmetija Mrgole

Kraj in naslov: Rogačice 4 8293 Studenec

Kontakt, telefon, e-pošta:

031-820-129  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Opis kmetije: Kmetija Mrgole izhaja iz Rogačic v občini Sevnica. Imamo srednje veliko hribovsko kmetijo, na kateri se že kar nekaj let ukvarjamo s prirejo mleka. Obdelujemo 10 hektarjev travnikov in njiv ter 22 hektarjev gozda. V letu 2015 smo začeli s predelavo mleka na kmetiji ter pridelovanjem različne zelenjave, katero prodajamo na tržnici vsako sredo in soboto od 7 do 11 ure.

Ponudba: sveže mleko, skuta, pregreta smetana, sirotka, jogurt (navadni, sadni), mehki sir (z zelišči, navaden), poltrdi sir. Krompir, korenje, čebula, česen, zelje, kislo zelje, repa, fižol nizek stročji zrnje, fižol stročji, suhe gobe, orehi, solata, šparglji;

 

2. Ime in priimek: Marija in Joško Šmit         

Ime kmetije: Kmetija Šmit (Pr Grmu)

Kraj in naslov: Žurkov dol 51 8290 Sevnica

Kontakt, telefon, e-pošta: 051 815 574 – Marija, 040 501 878 - Joško, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Opis kmetije: Kmetija Šmit, po domače pr Grmu, iz Skopice nad  vasjo Ostrešje. Naša kmetija je oddaljena iz centra Sevnice 4 kilometre, v smeri Drožanje , Metni vrh. Iz naše kmetije se vidi daleč naokrog, v lepem vremenu, tudi Snežnik. Mimo naše kmetije vodi pešpot na Žabjek, Lamperče in sveti Rok.

Ponudba: krompir, korenje, fižol, koleraba, repa, zelje, česen, solata, paradižnik, ajda.

 

3. Ime in priimek: Silva Fric                                   

Ime kmetije: Vrtnarstvo Fric-Ramovš

Kraj in naslov: Ribniki 38, Sevnica

Kontakt, telefon: 041 644 145

Ponudba: Česen, čebula, paradižnik, luščen fižol, paprika, feferoni, rdeča pesa;

 

4. Ime in priimek: Marjana Zorko                     

Ime kmetije: Kmetija Zorko

Kraj in naslov: Ravne pri Zdolah 40a, Zdole

Kontakt, telefon, e-pošta: Marjan Zorko, 041 763 476, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Opis kmetije: Kmetija se nahaja v majhni vasici Ravne pri Zdolah, ki se razprostira nad Krškim, med vasjo Zdole in Kostanjek. Kljub majhnemu številu prebivalcev naša vas očara ljudi s pestrostjo dejavnosti, s katerimi se vaščani ukvarjamo. Pri tem ima pomembno vlogo tudi naša kmetija Zorko, na kateri se ukvarjamo s pridelavo odličnih jagod ter sezonske zelenjave. V času glavne sezone pridelave zelenjave je dela na kmetiji dovolj za vso družino.

Ponudba: Sadje: jagode; Zelenjava: krompir, čebula, česen, šalotka, por, stročji fižol, fižol v zrnju, različne vrste solat (odvisno od letnega časa), radič, motovilec, rdeča pesa, koleraba, korenje, črna redkev, zelje, brokoli, cvetača, različne vrste paradižnika in paprike, feferoni, jajčevci, špinača, kumare, kumare za vlaganje in bučke.

 

 

5. Ime in priimek: Jazbec Terezija

Ime kmetije: Kmetija Jazbec

Kraj in naslov: Budna vas 15 a, Šentjanž

Kontakt, telefon, e-pošta: 031 806 377, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Opis kmetije: Prireja mleka, višek zelenjave, višek jajc.

Ponudba: Jogurt, pregreta smetana v manjših količinah, skuta mladi sir, sir za žar, jajca (višek);

 

6. Ime in priimek: Andrej Dvojmoč

Ime kmetije: Kmetija Dvojmoč

Kraj in naslov: Koprivnik 2 8311 Kostanjevica na Krki

Kontakt, telefon, e- pošta: Andrej Dvojmoč ,031 251 799, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Opis kmetije: Smo kmetija Dvojmoč iz Koprivnika pri Kostanjevici na Krki. Poleg govedoreje in prašičereje za lastno potrebo, se ukvarjamo tudi z pašno rejo kokoši nesnic in prodajo jajc. Kokoši krmimo z doma pridelanimi žiti in s travo iz pašnika, kjer se kokoši pasejo. Naše kokoši živijo v mobilnih kokošnjakih, ki jih  prestavljamo po pašnikih, ko je trava popasena, ograjene pa so z varovalno mrežo, ki se prestavlja skupaj z kokošnjakom. Kokošim želimo omogočiti čim bolj naravne pogoje bivanja, kar se odraža tudi na kakovosti jajc.

Ponudba: V ponudbi imamo sveža kokošja jajca pašne reje.

 

 

7. Ime in priimek: Boštjan Robek

Ime kmetije: Kmetija Robek

Kraj in naslov: Anovec 13, 8272 Zdole

Kontakt, telefon, e- pošta: 031 347 402,  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , ali preko FB

Opis kmetije: Sadjarsko usmerjena Kmetija Robek se nahaja na Zdolah, natančneje v vasici Anovec. Vključeni smo v integriran način pridelave. Sadje skrbno pridelujemo na 3 ha zemlje.

Ponudba: Naši glavni proizvodi so BRESKVE sorte Sprinbele (zgodne), Redhaven (primerne za vlaganje) in Norman (primerne za vlaganje) ter  JABOLKA sorte Pinova, Zlatidelises in Carjevic.

 

8. Ime in priimek: Anton Žnidaršič

Ime kmetije: Kmetija Žnidaršič

Kraj in naslov: Hudo Brezje 6, 8293 Studenec

Kontakt, telefon, e- pošta: 041 500 968,  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Opis kmetije: Naša kmetija se nahaja v vasi Hudo Brezje, v občini Sevnica, ki meji z občino Krško. Na kmetiji pridelamo vso domačo hrano, polek živinoreje se ukvarjamo z vinogradnišvom. Imamo tudi kmečki turizem.

Ponudba: V ponudbi imamo kruh iz krušne peči ter domače vino, cviček in pinot. Našim gostom pa lahko po dogovoru ponudimo tudi domačo hrano, odojka, jagenjčka. Skuhamo ali spečemo lahko tudi v krušni peči (na tradicionalen način). Razen pogleda na Gorjance, Bohor, Lisco, lahko gostje uživajo tudi v sprehodu po neokrnjeni naravi, igrajo družabne igre. Lahko sodelujejo pri peki kruha, odojka, jagenčka in veselo nazdravijo z dobrim domačim vinom. Dostop do nas je možen tudi z avtobusom.

 

9. Ime in priimek: Alenka Mojstrovič Orlčnik

Ime kmetije: Mehurček, Alenka Mojstrovič Orlčnik s.p.

Kraj in naslov: Ljubljanska cesta 17, 8311 Kostanjevica na Krki

Kontakt, telefon, e- pošta: 051 846 772, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Opis kmetije: Izdelava naravnih mil po hladnem postopku, mila so brez umetnih barvil in dišav

Ponudba:

Na zalogi imamo naslednja mila:

* Kokosovo milo

* Marmorni kolač

* Poletni poljub

* After eight

* Milo iz svinjske masti

* Glina s soljo

 

10. Ime in priimek: Srečko Horjak

Ime kmetije: EKOLOŠKA KMETIJA HORJAK

Kraj in naslov: MRZLA PLANINA 17, Sevnica

Kontakt, telefon, e- pošta: 051 862 205,  e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Opis kmetije: Smo ekološka kmetija iz Mrzle planine 17 pri Sevnici, po domače vas Pokojnik. Iz SEVNICE vas pelje cesta ob Sevnični smer Planina-Ocep-ZABUKOVJE. V Zabukovju na križišču zavijete levo na MRZLO PLANINO. Čez 600m ste prišli na kmetijo HORJAK.

Ponudba:

- Domače kislo zelje
- Kislo repo
- Krompir
- Zelenjava
- Domače pridelan kis
- Marmelade(češnjeve,slivove)
- Čebula
- Česen

 

11. Ime in priimek: Mežič Magda

Ime kmetije: Ekološka kmetija Mežič

Kraj in naslov: Mali Podlog 13, Leskovec pri Krškem

Kontakt, telefon, e- pošta: 041 385 703,  e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Opis kmetije: Imamo 8,5 ha obdelovalne zemlje na kateri sejemo žita. Prodajamo doma, nekaj malega na sejmih. V preusmeritvi smo od leta 2011.

Ponudba: Vse vrste ekoloških žit: ajda, pšenica,pira, rž, titikal, ječmen. Vsa žita na kmetiji tudi zmeljemo v moke in zdrobe. Imamo tudi brušeno piro (za solate, priloge rižote,..) in ječmenovo kašo (za ješpren in solate).

 

12. Ime in priimek: Marko Zabukovec

Ime kmetije: Ekološka kmetija Zabukovec

Kraj in naslov: Gabrijele 29, 8296 Krmelj

Kontakt, telefon, e- pošta: Anica Zabukovec 041 362 808, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Opis kmetije: Smo ekološka kmetija, od leta 2012 imamo certifikat za ekološko pridelavo in predelavo. Smo živinorejska kmetija, kmetujemo na 40 ha. Žita sejemo na 6 hektarjih. Imamo svoj mlin na kamne, kjer vsa žita predelamo na domu. Po naročilu prodajamo tudi ekološko sveže meso govedi, teleti in svinjino ter vse mesne izdelke.

Ponudba: PRIDELANO IN PREDELANO NA NAŠI EKO KMETIJI

Bio Pirina polnozrnata moka

Bio Pirin zdrob

Bio Pšenična krušna moka

Bio Pšenični zdrob

Bio koruzna moka

Bio koruzni zdrob

Bio Ajdova moka